Zij maakten de stap

Zij maakten de stap naar Drenthe 

Het is een hele stap om te verhuizen naar Drenthe, maar velen gingen u al voor. Twijfelt u nog of u wel de juiste keuzes maakt, of uw kinderen wel een veilge thuishaven krijgen, of u de baan vindt die bij u past? Op deze pagina kunt u verhalen lezen van personen die de stap hebben gemaakt en geen enkele minuut spijt hebben gehad. 

Menso en Dorothé

Menso (53) en Dorothé (55) verhuisden naar Emmen. Menso is predikant van de Grote Kerk in Emmen. Dorothé heeft een eigen bedrijf als taaltrainer Nederlands en loopbaanadviseur. Daarvoor hebben zij dertig jaar in Noord-Holland gewoond. De stap naar het voor hen onbekende Drenthe was groot en ze zijn dan ook niet over een nacht ijs gegaan.

Lees hier het hele verhaal van Menso en Dorothé

Frank en Monique

Frank en Monique van Osch hebben de stap naar Drenthe gezet. Vanuit Driebergen zijn zij, samen met hun 3 jongens, verhuisd naar een prachtige boerderij in het buitengebied van Elim, vlakbij Hoogeveen.

Lees hier het hele verhaal van Frank en Monique

Eric en Gézieta

Gézieta is geboren en getogen in Kampen, heeft gestudeerd in Zwolle en is nu werkzaam als zelfstandig adviseur voor de locale overheid. Eric is geboren in Renkum en getogen in Peize in de kop van Drenthe. Gewoond voor studie en werk in Enschede, Groningen, Lelystad, Dronten, Kampen. Altijd in de verkoop en marketing actief geweest, waarvan een groot aantal jaren in de grafische markt. Ze hebben twee kinderen, Anna van 8 jaar en Noor van 5 jaar, wonend, werkend en levend in het buitengebied van Dwingeloo.

Lees hier het hele verhaal van Eric en Gézieta

Henk en Jet

Als geboren en getogen Noordeling verhuisde ik op mijn 20e vanuit Nieuw-Buinen naar het Westen, naar Amersfoort. Mede omdat er veel werkgelegenheid was en ik vrijwel meteen na mijn studie hier een goede baan kreeg in de Makelaardij bleef ik “hangen”. Al jaren kriebelde het om terug te keren naar Drenthe. We kregen kort op elkaar twee kindjes Lotus is drie en Linden bijna twee. Onze dochter van drie is een eczeemkindje. Ze is gevoelig en komt echt tot rust als ze bij oma in Drenthe is. Ongelooflijk hoe goed ze daar beiden slapen.

Lees hier het hele verhaal van Henk en Jet

Jaap Jan en Stefanie

Na een lange periode in de Randstad te hebben gewoond hebben we zes jaar geleden de knoop doorgehakt ; we verhuizen naar Drenthe. ” Emigreren bedoel je” zeiden vrienden , “ja maar wel een hele geslaagde emigratie” antwoordden wij dan. Natuurlijk was het in het begin wel eens moeilijk, want na een overlijden en een echtscheiding is verhuizen de grootste emotionele gebeurtenis in een mensenleven ongeacht de afstand over welke men verhuist. 

 Lees hier het hele verhaal van Jaap Jan en Stefanie

Marianne en Bertus

Vier jaar geleden hebben we de stap gemaakt. Op zoek naar rust, ruimte en vrijheid zijn we na lang zoeken in Erica terecht gekomen. Mijn grote droom was een fruitkwekerij beginnen en inmiddels verbouwen we frambozen, aardbeien, allerlei soorten bessen en bramen. In het najaar planten we kersenbomen. Zo wordt onze fruitkwekerij steeds completer.

Lees hier het hele verhaal van Marianne en Bertus

Dennis en Claudia

Eind 2008 hebben wij Den Haag achter ons gelaten en zijn we verhuisd naar het mooie Drenthe. Dit was een hele overgang van rand binnenstad naar de rand van het dorp Annen. Van 500.000 buren naar 3.800 buren. Van een gezellige kleine bovenwoning naar een riante twee onder een kap woning met een heerlijke tuin en het de Drentse Aa op steenworp afstand.

Lees hier het hele verhaal van Dennis en Claudia

Delen & opslaan

Vind ik leuk
Deel op twitter
Maak favoriet
Stuur per email

Mijn favorieten

U heeft nog geen favorieten toegevoegd.