Het weer

Het weer in Drenthe

14.3 ºC WNW (3)

Natuurgebieden Drenthe populaire bestemming

Het aantal unieke bezoekers aan de 35 gedefinieerde gebieden bedraagt bijna 3 miljoen per jaar. De waardering van de natuurgebieden scoort daarbij een mooie 8-. Gemiddeld besteedde men per bezoek 8,44 euro. Het onderzoek is woensdag 13 juli gepresenteerd tijdens de officiële opening van de vernieuwde Natuurpoort Spier in Nationaal Park Dwingelderveld: het populairste natuurgebied in de steekproef.

Lees meer (0 reacties)

De nieuwste Drenthe gids is uit!

Natuur volop, avontuurlijk fietsen, mysterieuze hunebedden, evenementen, dit zijn een paar van de kopjes uit de nieuwste Drenthe gids. De Drenthe gids inspireert, informeert en verleidt toeristen en recreanten voor een bezoek aan Drenthe. In Drenthe wordt er hard aan gewerkt om de vrijetijdseconomie te stimuleren. Het nieuwe jaar start met een mooie nieuwe gids.

Lees meer (1 reactie)

Dagje Sinterklaas leeft!

De reacties op ‘Dagje Sinterklaas’ zijn positief en veel initiatieven worden ingezet om het ook daadwerkelijk tot een succes te maken. Marketing Drenthe is sinds twee weken gestart met de promotie rondom Dagje Sinterklaas. Naast de initiatieven die op scholen plaatsvinden is het ook hartverwarmend om te zien hoe de gemeenten en het bedrijfsleven deze actie ondersteunen.

Lees meer (0 reacties)

Fietsen populairder dan ooit

De gemiddelde Nederlander legt jaarlijks ruim 1000 kilometer per fiets af, zo'n 150 kilometer meer dan vijftien jaar geleden. De populariteit van de elektrische fiets is daar debet aan.

Lees meer (0 reacties)

De miljoenste bezoeker van het Nationaal Gevangenismuseum voltooit zondag a.s. monsterklus 'Turven in Veenhuizen'

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen verwelkomt zondag aanstaande de miljoenste bezoeker. De gelukkige wordt feestelijk onthaald door burgemeester Van der Laan (Gemeente Noordenveld) en zet het laatste van de 1 miljoen streepjes die deze zomer tijdens de actie 'Turven in Veenhuizen' zijn geturfd onder leiding van performancekunstenares Ellen den Hollander.

Lees meer (0 reacties)

Drenthe krijgt unieke cd met fietsliedjes

Ter gelegenheid van het Festival Op Fietse wordt op 3 juli een cd met twaalf fietsliedjes van onder meer Skik, Tangarine, Spinvis, Sandra van Nieuwland, Babette van Veen en Ellen ten Damme uitgebracht. Deze wordt gratis weggegeven aan alle deelnemers van de jaarlijkse Drentse Fiets4Daagse (7 tot 10 juli).

Lees meer (1 reactie)

Fietsprovincie Drenthe gewaardeerd met de maximale score van 5 sterren

Drenthe onderscheidt zich met zijn uitstekende organisatie en uitvoering van het beheer en onderhoud, de aantrekkelijke omgeving en de voorzieningen langs de routes.

Lees meer (1 reactie)

Naar de bollen... met de fiets en de auto

Drenthe is nog geen Bollenstreek maar de teelt van tulpenbollen neemt langzaam maar zeker toe. Drenthe telt 200 hectare aan tulpenvelden en die vallen op. Telers hebben zelf fietsroutes uitgezet in Midden- en Zuidwest Drenthe.

Lees meer (0 reacties)

Drentse ondernemer Arnoud Olie ontvangt Baanbrekers Trofee

In het AVROTROS-programma Baanbrekers dat gisteravond werd uitgezonden op NPO2 nam Drentse ondernemer Arnoud Olie, van Bureau B+O uit Meppel, de Baanbrekers Trofee in ontvangst. Met zijn unieke visie op de arbeidsmarkt en verantwoord ondernemen, inspireert hij zijn werknemers en opdrachtgevers, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Lees meer (0 reacties)

Aandacht voor Drentse arbeidsmarkt in tv-programma Baanbrekers

In het nieuwe AVROTROS-programma Baanbrekers, dat aanstaande woensdag wordt uitgezonden, is veel aandacht voor de Drentse arbeidsmarkt. In het programma worden werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact gebracht die in een andere situatie nooit tot elkaar zouden komen.

Lees meer (0 reacties)
1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Volgende